Integritetspolicy

Integritetspolicy

(Senast uppdaterad november 2017)

Vi uppskattar ditt intresse för vårt företag. Att skydda din personliga integritet är viktigt för oss. Vi vill därför informera dig om vilka typer av uppgifter som vi samlar in om dig och hur vi använder dessa. Vår webbplats kan innehålla länkar till webbplatser som inte omfattas av vår Integritetspolicy. 

Personuppgiftslagens tillämpning på denna webbplats

Fresenius Kabi AB värnar om din personliga integritet. Vi strävar därför efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt och följa tillämpliga dataskyddsregler. Genom denna Integritetspolicy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss.

Fresenius Kabi AB, organisationsnummer; 556561-6058, Rapsgatan 7, 751 74 Uppsala, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

När du använder tjänsterna som finns på www.fresenius-kabi.se så lämnar du personuppgifter till oss som vi kommer att behandla. Vi behandlar personuppgifter så som namn, e-post, adress, telefonnummer samt för sjukvårdspersonal vid vissa tillfällen information om arbetsplats och avdelning. Vi inhämtar även information om din IP-adress när du använder vår webbplats.

För vilka ändamål behandlar vi dina personuppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig tjänster så som prenumeration på vårt nyhetsbrev, beställning av broschyrer och annat material, anmälan till kurser, rapportering av biverkningar och reklamationer samt vid kontakt med vår kundtjänst. Din IP-adress behandlas för att förenkla användningen av vår webbplats samt för systemadministration. För många av våra tjänster så är behandlingen av dina personuppgifter nödvändig för att kunna leverera våra tjänster/produkter eller fullgöra våra förpliktelser mot dig som kund.

Information via e-post

Har du anmält dig till vårt nyhetsbrev använder vi oss av dina personuppgifter för att kontakta dig via e-post med information om våra produkter och tjänster. Om du inte längre önskar sådan information eller om du vill anmäla dig för att få sådan information, kan du meddela detta via vår kontaktsida>> och/eller avregistrera dig från våra nyhetsbrev via den länk som finns längst ner i nyhetsbreven.

Cookies och webbanalys

Den här webbplatsen innehåller så kallade cookies som används bl a för formulärhantering, log in och för att söka lediga tjänster. Enligt lagen om elektronisk kommunikation (2003:389) ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

  • Att webbplatsen innehåller cookies
  • Vad dessa cookies används till
  • Hur du undviker cookies
     

Cookies är små bitar av text som sparas på din dator av din webbläsare. De gör ditt besök på vår hemsida med användarvänlig, effektiv och säker. Cookies skadar inte datorn och innehåller inte virus eller skadlig kod. För våra egna ändamål använder vi "session cookies" som hjälper dig att identifiera dig när du använder vår hemsida. "Session cookies" raderas automatiskt efter ditt besök.

Dessutom erbjuder vi att ställa in en "spara-ditt-val-cookie". Detta gör vår webbplats snabbare när du återvänder till vår hemsida. "Spara-ditt-val-cookien" kommer att lagras ett år efter ditt senaste besök på vår hemsida.

Dessutom använder vi "tracking cookies" för att förbättra hur vår webbplats fungerar. Dessa cookies samlar endast informationsanalyser i aggregerad form; till exempel om hur ofta besökare använder en sida på vår webbplats, vilka sidor besökare oftast går och om de får felmeddelanden från våra sidor. Dessa cookies samlar in information från en sida och kan inte användas för att identifiera en enda användare av vår hemsida. När vi använder spårningscookies kommer dina uppgifter att omedelbart anonymiseras direkt efter insamling.

Den här webbplatsen använder Piwik, en open source-programvara för webbanalys. Piwik använder "cookies", som är textfiler placerade på din dator, för att hjälpa webbplatsen att analysera hur användarna använder webbplatsen. Informationen som genereras av cookien om din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress anonymiserad före lagringen) sparas på servern från tjänsteleverantören i Tyskland.

Du har rätt att välja bort de cookies som används på den här webbplatsen, men observera att om du avregistrerar kanske du inte kan använda hela webbplatsens funktionalitet. För att välja bort måste du hantera dina inställningar i din webbläsare eller på din mobila enhet. Du kan ta bort alla dessa cookies när som helst i dina webbläsarinställningar. Om du tar bort dina cookies måste du kanske logga in igen när du använder vår webbplats. Observera att om du inaktiverar cookies i din webbläsare kan inställningarna ha begränsad effekt om du använder en annan webbläsare vid din nästa användning av denna webbplats.

Om du bestämmer dig för att ställa in en "do-not-track" -inställning i din webbläsare eller på din mobila enhet, spårar Piwik inte ditt besök.

Vilka kan ta del av informationen?

Dina personuppgifter behandlas i första hand av Fresenius Kabi. Dina personuppgifter kan komma att delas med aktörer som behandlar personuppgifter för vår räkning, s.k. personuppgiftsbiträden. Vi lämnar ut dina personuppgifter till våra leverantörer av IT-tjänster och IT-system för hanteringen av beställningar i vår webshop, registrering för att få tillgång till lösenordsskyddat innehåll, prenumeration av nyhetsbrev, frågor till vår "Medicinsk information" (Kundservice), anmälan till våra kurser.

Dina rättigheter

Du har rätt att en gång per kalenderår gratis få tillgång till information om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig samt rätt att begära rättelse av dina personuppgifter om dessa är felaktiga, ofullständiga eller missvisande. Du har också rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter för direktmarknadsföring.

Har du andra frågor om vår personuppgiftsbehandling eller vill utöva någon av dina rättigheter kan du kontakta oss via; kundservice@fresenius-kabi.com>>